چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم

چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم؟ ویژگی‌های یک حسابدار موفق

شاید بتوان بزرگ‌ترین دغدغه بخش سرمایه انسانی سازمان‌ها و شرکت‌ها را گزینش و استخدام حسابدار قلمداد کرد. یک مدیرعامل برای انتصاب هیچ پستی به‌اندازه پست حسابدار چالش ندارد، زیرا هیچ‌کدام از پست‌ها به‌اندازه حسابداری حساسیت مالی ندارد. به همین دلیل است مدیران سرمایه‌انسانی شرکت‌ها جویای ویژگی‌های یک حسابدار موفق هستند و مدیران به دنبال یافتن پاسخ این سؤال که چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم.

چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم

برای آنکه بدانیم چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم ابتدا باید ویژگی‌های یک حسابدار موفق را بدانیم. یک حسابدار به لحاظ شخصیت باید ویژگی‌هایی داشته باشد که شاید برای هیچ‌یک از دیگر مدیران شرکت موردنیاز نیست.

در هنگام استخدام حسابدار و در گزینش و مصاحبه شغلی باید این ویژگی‌ها را مدنظر داشته و فرد موردنظر را از جهت داشتن این ویژگی‌ها ارزیابی کنید. بیایید باهم ویژگی‌های یک حسابدار موفق را مرور کنیم.

ویژگی‌های یک حسابدار موفق

  1. نظم: یک حسابدار خوب بیش و پیش از هر چیز باید منظم باشد. نظم خصوصیتی است که باید تمامی افراد سازمان دارا باشند؛ اما استخدام حسابدار نامنظم یعنی شکست کسب‌وکار! این ویژگی (که تقریباً در همان یکی دو ملاقات اولیه تا حدودی قابل‌فهم است) را حتماً در هنگام استخدام حسابدار مدنظر قرار دهید.
  2. دقت: حسابداری که دقیق نباشد، اسناد مالی غیر شفاف و با غلط‌های فراوان تحویل شما می‌دهد. در هنگام استخدام حسابدار به شیوه‌های مختلف تلاش کنید تا میزان دقیق بودن او را دریابید.
  3. صراحت: درصورتی‌که حسابدار شما به دلایل و مصلحت‌های مختلف صراحت لازم را نداشته و اطلاعات واقعی را در اختیار شما قرار ندهد، شما به‌عنوان مدیرعامل شرکت در تعیین استراتژی‌های خود دچار اشتباه خواهید شد که این خود اشتباهی مرگ‌بار است. هنگام گزینش حسابدار، افرادی که به هر قیمتی سعی در جلب رضایت شما دارند را رد کرده و بیشتر کسانی را مدنظر قرار دهید که با صراحت کامل تمام افکار خود را برای شما بازگو می‌کنند، بدون اینکه از اختلاف‌نظر خود با شما باکی داشته باشند.
  4. دانش به‌روز: ناگفته پیداست که در حسابداری هم همچون سایر رشته‌ها، دانش فاکتور بسیار مهمی در هنگام گزینش محسوب می‌شود. در این زمینه باید تمرکزتان بر به‌روز بودن دانش فرد بوده و آگاهی او از آخرین قوانین حسابداری و مالیاتی را محک بزنید.
  5. محافظه‌کار بودن: این ویژگی از جمله ویژگی‌هایی است که معمولاً منفی محسوب می‌شود اما یک حسابدار باید محافظه‌کار باشد تا دقت کار خود را به بیشترین میزان آن برساند. حسابدار محافظه‌کار کمترین ریسک را از اسناد مالی شما دور کرده و صورت‌های مالی شما را با بالاترین ضریب اطمینان تهیه می‌کند.
  6. قابلیت کار به‌صورت انفرادی: قابلیت کار کردن به‌صورت تیمی ازجمله ویژگی‌هایی است که باید در استخدام تمامی نیروهای کسب‌وکار خود مدنظر داشته باشید اما یک حسابدار باید در کنار قابلیت کار تیمی، قدرت کار کردن به‌صورت انفرادی را نیز دارا باشد. یک حسابدار موفق می‌تواند ساعت‌ها به‌صورت انفرادی پشت میز خود نشسته و بدون اینکه با کسی در تماس باشد، به ثبت اسناد مشغول شود.
  7. سخت‌گیری: بگذارید راحت‌تر بگویم؛ حسابدار شما باید از شما سخت‌گیرتر باشد. یک حسابدار باید سخت‌گیر باشد تا بتواند «نظم» و «دقت» که پیش‌ازاین درباره آن‌ها صحبت کردیم را در کار خود وارد کند. یک حسابدار باید از شما سخت‌گیرتر باشد تا خیال شما را از شفافیت مالی کسب‌وکارتان راحت کند.

در کنار هفت ویژگی گفته‌شده در بالا برای استخدام یک حسابدار خوب، ویژگی‌های دیگری نیز همچون «روابط عمومی بالا»، «خلاقیت»، «قدرت کار با نرم‌افزارهای حسابداری»، «قدرت محاسباتی بالا» نیز هستند که می‌توان به این لیست اضافه کرد.

بااین‌حال مسئله این است که سنجش این ویژگی‌ها و پیدا کردن فردی که تمام این ویژگی‌ها را داشته باشد به‌راستی کار دشواری است. چگونه می‌توان بدون تحمل این دشواری‌ها، پیچیدگی‌ها، بازی‌های روانشناسی و مصاحبه، یک حسابدار خوب استخدام کرد؟

چگونه از دردسرهای استخدام یک حسابدار خوب رهایی پیدا کنیم؟

همان‌طور که گفته شد، پیدا کردن فردی که تمام ویژگی‌های یک حسابدار موفق را داشته باشد کار بسیار دشواری است و به‌طورکلی استخدام یک حسابدار خوب کار پیچیده‌ای است. مشکل دیگری که وجود دارد، سنجش مهارت‌های حسابداری است؛ وقتی که مدیر چندان تخصصی در حسابداری ندارد، چگونه می‌تواند مهارت‌های حسابداری افراد دیگر را بسنجد.

این مشکلات تنها یک راه‌حل دارد؛ مراجعه به یک شرکت حسابداری. یک شرکت حسابداری به چند صورت می‌تواند این‌گونه مشکلات شما را مرتفع کند. اول اینکه می‌توانید بدون استخدام حسابدار تمامی امور حسابداری خود را به یک شرکت حسابداری سپرده و با بهره‌گیری از خدمات حسابداری آن شرکت، عملاً از تمامی دردسرهای حسابداری راحت شوید. این روش بهترین راه‌حل برای کسب‌وکارهای متوسط و کوچک است که نیروی انسانی کم و فضای کاری کوچکی دارند.

روش دیگر مراجعه به یک شرکت حسابداری و کسب مشاوره درزمینهٔ استخدام نیروی انسانی بخش حسابداری است. در این روش شما به بدون اینکه دردسری متحمل شوید، به کمک یک شرکت حسابداری، یک حسابدار خوب استخدام می‌کنید. این راه‌حل را باید به‌تمامی کسب‌وکارها توصیه کرد، زیرا سپردن گزینش حسابدار به افرادی که خود در این زمینه تخصص دارند عقلانی‌ترین کار ممکن است.

در کنار این، روش دیگری نیز وجود دارد که در آن یک شرکت حسابداری نیروی انسانی بخش حسابداری کسب‌وکار شما را تأمین کرده و درعین‌حال بر کار او نظارت می‌کند و به‌نوعی مسئولیت صحت کار انجام‌شده در حسابداری را بر عهده می‌گیرد.

به کدام شرکت حسابداری باید مراجعه کرد؟

هم‌اکنون تعداد زیادی شرکت حسابداری در تهران و شهرستان‌ها مشغول به کار بوده و در حال ارائه خدمات حسابداری به شرکت‌های مختلف هستند. برای اینکه دریابید برای استخدام یک حسابدار باید سراغ کدام شرکت حسابداری رفت، کافی است اعتبار و رزومه این شرکت‌ها را بسنجید.

شرکت حسابداری پرشین تکس با داشتن سال‌ها تجربه در عرصه ارائه خدمات حسابداری و مالیاتی، یکی از مراکز پیشرو درزمینهٔ ارائه مشاوره استخدام حسابدار و مدیر مالی است. همین حالا با تماس با پرشین تکس با صحبت با یکی از کارشناسان ما، از شرایط دریافت مشاوره استخدام حسابدار و یا دریافت خدمات حسابداری آگاه شوید و برای سروسامان دادن به بخش حسابداری کسب‌وکار خود اولین گام را بردارید.

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up