اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 1

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ؛ آموزش نحوه پر کردن (تصویری)

اصلی‌ترین کار بخش مالی یک شرکت، ثبت کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی است. میزان مالیات پرداختی یک مجموعه به‌طور مستقیم به نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی آن برمی‌گردد. در این یادداشت به آموزش نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی یا همان اظهارنامه شرکت‌ها پرداخته‌ایم. با پرشین تکس همراه باشید.

دسترسی سریع به فرم و جدول مورد نظر:
آموزش نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی و شرکت‌ها

حتماً بخوانید: آموزش تصویری نحوه پر کردن تمامی اظهارنامه‌های مالیاتی

سامانه اظهارنامه اشخاص حقوقی

از سال 99 و برای ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 98 اشخاص حقوقی و شرکت‌ها، سازمان امور مالیاتی اقدام به راه‌اندازی سامانه‌ای اینترنتی و بر خط کرده است که مؤدیان باید از طریق این سامانه اقدام به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود کنند.

این سامانه که از طریق آدرس اینترنتی https://return.tax.gov.ir در دسترس است، به شیوه‌ای جدید و آسان‌تر اطلاعات مالیاتی مؤدی را در خود قرار خواهد داد. در ادامه به آموزش نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکت‌ها می‌پردازیم.

نکاتی درباره اظهارنامه اشخاص حقوقی

پیش از آموزش نحوه پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، باید نکاتی را در مورد سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی بدانید. در ادامه این نکات را می‌خوانید؛

  1. به‌منظور بهره‌برداری مناسب از سامانه تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی از مرورگر گوگل کروم استفاده نمایید.
  2. با کلیک بر عملگر ایجاد اظهارنامه جدید، اظهارنامه مالیات بر عملکرد ایجاد خواهد شد و با فشردن کلید مشاهده وارد فرم‌های اظهارنامه خواهید شد.
  3. کلیه صفحات این سامانه منطبق با فرم کاغذی اظهارنامه می‌باشند و محاسبات موردنیاز به صورت خودکار انجام می‌گیرد.
  4. نوارابزار فرم‌های اظهارنامه به‌منظور هدایت مؤدی در مراحل تکمیل و ثبت اظهارنامه و دسترسی سریع به فرم‌ها طراحی شده است. فرم‌های اظهارنامه در این نوارابزار به ترتیب از چپ به راست چیده شده‌اند. در ابتدا تصویر پس‌زمینه آیکن مربوط به هر فرم به رنگ آبی نمایش داده می‌شود، زمانی که در حال تکمیل یک فرم باشید، آیکن به صورت تیک قرمزرنگ نمایش داده می‌شود و پس از تکمیل هر فرم تصویر پس‌زمینه آیکن به رنگ سبز تغییر خواهد کرد.
  5. در قسمت بالای سمت چپ هر جدول کلیدی تحت عنوان “ذخیره و ادامه” وجود دارد که لازم است به‌منظور ثبت اطلاعات جدول، حتماً عملیات ذخیره را با فشردن این کلیک به انجام برسانید.
  6. چنانچه در ذخیره اطلاعات هر یک از فرم‌ها خطایی رخ دهد، از ادامه مراحل جلوگیری خواهد شد و نیاز است مجدد تلاش نمایید تا پس از ثبت اطلاعات فرم جاری فرآیند تکمیل اظهارنامه را ادامه دهید.
  7. مقادیری از جداول که به جداول دیگر منتقل می‌شوند (نقل به و نقل از) با فلش سبزرنگ نمایش داده‌شده است. چنانچه پیش از ذخیره و ادامه از این عملیات استفاده نمایید پیغامی مبنی بر ذخیره اطلاعات نمایش داده می‌شود که در صورت تمایل به ذخیره می‌بایست «بلی» را انتخاب نمایید.
  8. پاسخ سؤالات موجود در جدول اطلاعات اختصاصی به صورت پیش‌فرض «خیر» انتخاب‌شده است. لازم است این جدول موردبررسی دقیق قرارگرفته و به سؤالات مربوطه پاسخ دهید. مسئولیت عدم پاسخ صحیح به این سؤالات به عهده مؤدی است.
  9. بر اساس پاسخ سؤالات جدول اطلاعات اختصاصی تعدادی از جداول اظهارنامه به صورت اجباری نمایش داده می‌شوند که لازم است پیش از ثبت و تأیید نهایی تکمیل گردند.
  10. در تمامی صفحات و فرم‌های اظهارنامه قابلیت ادامه فرآیند تکمیل فرم‌ها با استفاده از عملگر ذخیره و ادامه وجود دارد. در ضمن برحسب نیاز می‌توانید از نوارابزار مربوط به فرم‌های اظهارنامه، فرم موردنظر خود را انتخاب نموده و اطلاعات را تکمیل نمایید و یا از قابلیت مشاهده و انتخاب تمامی فرم‌ها، فرم موردنظر را انتخاب و مشاهده و ویرایش نمایید.
  11. فیلدهای اطلاعاتی که تکمیل آن‌ها برای مؤدیان گرامی اجباری است پس از کلیک بر عملیات «ذخیره» و یا «ذخیره و ادامه» نمایش داده می‌شوند که لازم است بر اساس خطای نمایش داده شده به رفع ایراد شناسایی شده در داده‌ها اقدام نموده و مجدد عملیات ذخیره‌سازی را انجام دهید.
  12. برخی از جداول اظهارنامه بر اساس سرویس‌های ارتباطی با سامانه‌های داخلی سازمان امور مالیاتی کشور و یا سازمان‌های بیرونی تکمیل شده است که ویرایش برخی از این اطلاعات قابل انجام است ولی برخی از اطلاعات همچون اطلاعات واکشی شده از سامانه ثبت‌نام سازمان امور مالیاتی کشور قابل اصلاح نبوده و در صورت وجود مغایرت لازم است نسبت به اصلاح داده‌ها در سامانه ثبت‌نام اقدام و پس از ثبت، به به‌روزرسانی داده‌ها در فرم مشخصات شخص حقوقی اقدام نمایید. درصورتی‌که اطلاعات بلافاصله به‌روز نشد، تأمل نموده و مجدد تلاش نمایید.
  13. مؤدیان تمام سالی در هرسال تنها مجاز به تسلیم یک اظهارنامه اصلی بوده و مؤدیان میان‌سالی در صورت تغییر سال مالی در میانه‌سال قابلیت ارائه بیش از یک اظهارنامه در سال، در بازه‌های متفاوت فعالیت خود و پس از ارائه نامه مربوط به انجام تغییرات در سازمان ثبت شرکت‌ها را دارا هستند. اظهارنامه اصلی هر مؤدی به رنگ آبی نمایش داده می‌شود و وضعیت اظهارنامه در باکس مربوط به آن قابل‌مشاهده است. پس از ثبت نهایی اظهارنامه وضعیت اظهارنامه به ثبت نهایی شده تغییر نموده و پس‌ازآن چنانچه مؤدی تمایل به اعمال تغییرات در اظهارنامه داشته باشد منطبق با قوانین درصورتی‌که اعمال تغییرات در موعد مقرر تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی باشد در اظهارنامه اصلی ثبت و درصورتی‌که حداکثر یک ماه پس از موعد مقرر تسلیم اظهارنامه باشد اظهارنامه اصلاحی ثبت خواهد شد.

آموزش نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی و شرکت‌ها

مهم‌ترین بخش یادداشت ما ازاینجا آغاز می‌شود. قصد داریم در ادامه به صورت مشروح نحوه تکمیل تک‌تک فرم‌ها و جدول‌های اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی را آموزش دهیم. با پرشین تکس بمانید.

فرم مشخصات شخص حقوقی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 2

این فرم شامل اطلاعات هویتی مؤدی، اطلاعات آدرس اقامتگاه قانونی، واحد مالیاتی و اداره کل مرتبط است. بخشی از فیلدهای اطلاعاتی آن طی سرویس ارتباطی با سامانه ثبت‌نام سازمان امور مالیاتی کشور تکمیل و برخی از فیلدهای آن همچون نوع مؤدی حقوقی و … می‌بایست به صورت اجباری توسط مؤدی تکمیل گردد.

فرم اطلاعات حساب‌های بانکی مربوط به فعالیت شخص حقوقی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 3

این فرم شامل اطلاعات حساب‌های بانکی مربوط به فعالیت شخص حقوقی است. اطلاعات آن بر اساس اطلاعات ثبت‌نام به صورت خودکار تکمیل می‌شود و قابلیت ویرایش فیلدهای شماره‌حساب، نام بانک و نام شعبه وجود نداشته و تنها قادر به تکمیل فیلدهای «موجودی اول دوره»، «گردش حساب» و «مانده‌حساب» هستید. در صورت نیاز به اصلاح اطلاعات این جدول لازم است از طریق سامانه ثبت‌نام اقدام نمایید. پس از ثبت اصلاحات از طریق عملیات به‌روزرسانی، اطلاعات به‌روز شده مجدد بارگذاری می‌شود.

فرم اطلاعات اختصاصی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 4

این فرم اظهارنامه مالیاتی شامل سؤالات مربوط به اطلاعات اختصاصی است و بیشتر سؤالات آن به صورت بلی و خیر تعریف شده است. بر اساس پاسخ به هر یک از این سؤالات، جداول اظهارنامه مربوطه فعال می‌شود که بر اساس اطلاعات شما تکمیل آن‌ها اجباری خواهد بود. پاسخ به تمامی سؤالات اطلاعات اختصاصی اجباری است. دقت فرمایید که پاسخ سؤالات به صورت پیش‌فرض «خیر» تعریف شده است و می‌بایست به‌دقت سؤالات را مطالعه و بر اساس فعالیت خود پاسخ مناسب را انتخاب نمایید.

جدول 1: اطلاعات مجوزهای فعالیت‌های اقتصادی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 5

این جدول شامل اطلاعات مجوزهای فعالیت‌های اقتصادی است که در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 1» در جدول اطلاعات اختصاصی، این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن اجباری خواهد بود.

اطلاعات این جدول بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه ثبت‌نام سازمان امور مالیاتی و اطلاعات دریافتی از سازمان‌های صادرکننده مجوزها به صورت غیرقابل‌ویرایش تکمیل شده و تنها قادر به ویرایش نوع مجوز و تاریخ انقضای مجوز هستید.

در صورت نیاز به اصلاح اطلاعات این جدول لازم است از طریق سامانه ثبت‌نام اقدام نمایید. پس از ثبت اصلاحات از طریق عملیات به‌روزرسانی، اطلاعات به‌روز شده مجدد بارگذاری می‌شود.

لازم به توضیح است که جهت استفاده از سهم اتاق بازرگانی در جدول محاسبه مالیات لازم است حداقل یک مجوز از نوع کارت بازرگانی در این جدول ثبت شده باشد.

جدول 2: اسامی اعضای هیئت‌مدیره و مدیرعامل

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 6

شامل مشخصات مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره است که تکمیل اطلاعات آن اجباری بوده و بر اساس اطلاعات ثبت‌نام شما به صورت غیرقابل‌ویرایش تکمیل می‌شود. اولین ردیف اطلاعات به صورت اجباری می‌بایست با سمت مدیرعامل تکمیل گردد. در صورت نیاز به اصلاح اطلاعات این جدول لازم است از طریق سامانه ثبت‌نام اقدام نمایید. پس از ثبت اصلاحات از طریق عملیات به‌روزرسانی، اطلاعات به‌روز شده مجدد بارگذاری می‌شود.

با توجه به تعداد فیلدها، به‌منظور مشاهده تمامی اطلاعات از اسکرول سمت راست و پایین صفحه استفاده کنید.

جدول 3: اطلاعات دفاتر قانونی مؤدی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 7

شامل اطلاعات فهرست دفاتر قانونی است که به دو دسته دفاتر دستی و دفاتر ماشینی (مکانیزه – الکترونیکی) است که در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 7» در جدول اطلاعات اختصاصی، این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن و ثبت کد رهگیری اجباری خواهد بود.

اطلاعات این جدول بر اساس اطلاعات دریافتی از سازمان ثبت شرکت‌ها تکمیل می‌شود و در صورت لزوم قادر به ویرایش اطلاعات آن هستید.

تکمیل فیلدهای اطلاعاتی نوع دفتر، مرجع صدور و تاریخ ثبت در جدول 1-3 و تکمیل فیلدهای نام نرم افزار حسابداری، تاریخ نصب و مورداستفاده دفتر در جدول 2-3 الزامی است.

جدول 4: جزئیات پذیرش بورس سهام

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 8

این جدول اظهارنامه مالیاتی حقوقی، شامل اطلاعات جزئیات پذیرش بورس سهام است که در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 6» در جدول اطلاعات اختصاصی، تکمیل این جدول اجباری است.

تکمیل فیلدهای وضعیت پذیرش بورس سهام پذیرفته‌شده در، نوع بورس، ارائه گواهی بورس در بورس فرابورس در این جدول الزامی است.

توجه: بر اساس اطلاعات تکمیل شده در این جدول قابلیت بهره‌برداری از بخشودگی ماده 143 قانون مالیات‌های مستقیم در جدول شماره 8 (معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی) فراهم می‌شود.

جدول 5: درآمدهایی که مالیات آن‌ها قبلاً به صورت مقطوع پرداخت‌شده است

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 9

این فرم شامل درآمدهایی است که مالیات آن قبلاً به صورت مقطوع به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت شده است که درصورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 6» در جدول اطلاعات اختصاصی این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن اجباری خواهد شد.

پس از تکمیل این جدول مجموع «سود (زیان) درآمدهای معاف مقطوع» به جدول محاسبه مالیات منتقل و در محاسبات نهایی مالیات متعلقه تأثیرگذار خواهد بود.

تکمیل فیلدهای اطلاعاتی نوع درآمد مقطوع، مبلغ درآمد مقطوع، سود (زیان) درآمدهای مقطوع و مالیات پرداخت شده در این جدول الزامی است.

جدول 6: درآمدهای معاف/ نرخ صفر مالیات (کسر از درآمدها)

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 10

این فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی شامل درآمدهایی است که بر اساس قانون معاف از مالیات هستند. در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 11» در جدول اطلاعات اختصاصی این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن اجباری خواهد شد. در ضمن در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 13» جدول اطلاعات اختصاصی ردیف 2 تا 12 این جدول نمایش داده می‌شود و تکمیل آن اجباری خواهد بود، در غیر این صورت ردیف‌های اشاره‌شده در جدول نمایش داده نمی‌شود.

پس از تکمیل این جدول مجموع «سود (زیان) درآمدهای معاف» به جدول محاسبه مالیات منتقل و در محاسبه مالیات متعلقه تأثیرگذار خواهد بود.

جدول 7: استهلاک زیان سنواتی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 11

این فرم شامل اقلام اطلاعاتی مربوط به استهلاک زیان سنواتی است که در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 8» در جدول اطلاعات اختصاصی، این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن اجباری خواهد شد.

پس از تکمیل این جدول میزان استهلاک زیان سنواتی به جدول محاسبات مالیات منتقل و در محاسبه نهایی مالیات متعلقه تأثیرگذار خواهد بود.

مقادیر فیلدهای اطلاعاتی مبلغ زیان سنوات قبل طبق دفاتر و مانده زیان سنوات قبل مورد تأیید سازمان امور مالیاتی می‌بایست به صورت منفی ثبت شوند.

جدول 8: معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی (کسر از مالیات)

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 12

این جدول اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی شامل اطلاعات معافیت‌ها و بخشودگی مالیاتی است که در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 12» در جدول اطلاعات اختصاصی این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن اجباری خواهد شد.

توجه: بندهای 6 تا 11 این جدول بر اساس اطلاعات تکمیل شده در جدول شماره 4 (جزئیات پذیرش بورس سهام) فعال و غیرفعال خواهد شد. درصورتی‌که شخص حقوقی دارای «سهام شناور آزاد در بورس سهام» باشد لازم است به‌منظور تعیین نرخ مورد بخشودگی درصد سهام شناور را ثبت نماید و چنانچه شخص حقوقی دارای سهام پذیرفته‌شده در بازار سهام نبوده ولی کالای ایشان در بازار کالا مورد مبادله قرار می‌گیرد می‌بایست این درصد تکمیل نشود.

درصورتی‌که جدول بورس فعال نبوده و قابل‌مشاهده نیست، لازم است پاسخ بلی را برای سؤال مربوطه (سؤال شماره 6) در جدول اطلاعات اختصاصی ثبت نمایید تا جدول بورس فعال شود.

پس از تکمیل این جدول مبلغ جمع بخشودگی‌های مالیاتی به جدول محاسبه مالیات منتقل و در محاسبه مالیات متعلقه تأثیرگذار خواهد بود.

جدول 9: توسعه، نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و معدنی (ماده 138 ق.م.م مصوب 1380/11/27)

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 13

این فرم شامل فیلدهای اطلاعاتی جدول توسعه، نوسازی و بازسازی صنعتی معدنی (ماده 138 ق.م.م) است و پس از تکمیل این جدول حاصل جمع سود حاصل از منابع درآمدی مشمول مالیات، مالیات متعلقه موضوع ماده 105 ق.م.م و مبلغ بخشودگی به جدول معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی منتقل می‌شود.

جدول 10: ثبت کمک‌های مالی پرداختی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 14

این فرم شامل اطلاعات کمک‌های مالی پرداختی است. در صورت ثبت پاسخ «بلی» برای «سؤال شماره 16» در جدول اطلاعات اختصاصی این جدول فعال و تکمیل اطلاعات آن اجباری خواهد بود.

پس از تکمیل این جدول مجموع مبلغ کمک‌های مالی پرداختی به جدول صورت سود و زیان و مقدار فیلد مازاد کمک‌های مالی پرداختی پذیرفته‌نشده توسط سازمان به جدول محاسبه مالیات منتقل و در محاسبه مالیات متعلقه تأثیرگذار خواهد بود.

جدول 11: صورت وضعیت مالی (ترازنامه)

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 15

در این فرم اطلاعات مربوط به صورت وضعیت مالی (ترازنامه) وارد می‌شود.

اطلاعات این جدول بر اساس استاندارد ارائه‌شده توسط جامعه حسابداران رسمی بروز شده است. تغییرات اعمال شده در سال جاری به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

در بخش دارایی‌ها، دارایی‌های غیر جاری به بالای جدول و دارایی‌های جاری به پایین جدول منتقل‌شده است.

دارایی‌های جاری:

  • مجموع «حساب‌ها و اسناد دریافتنی تجاری» و «سایر حساب‌ها و اسناد دریافتنی» در فیلد «دریافتنی‌های تجاری و سایر دریافتنی‌ها» منعکس می‌شود.
  • مقدار فیلد «سفارشات و پیش پرداخت‌ها» در فیلد «پیش پرداخت‌ها» منعکس می‌شود.
  • فیلد «دارایی‌های غیرجاری نگهداری برای فروش» به جدول اضافه شده است.

دارایی‌های غیرجاری:

  • فیلد «دریافتنی‌های بلندمدت» به جدول اضافه شده است.
  • عنوان «بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام» به «حقوق مالکانه و بدهی» تغییر نموده است.
  • عنوان حقوق صاحبان سهام به «حقوق مالکانه» تغییر و به بالای جدول منتقل شده است.
  • فیلدهای «افزایش سرمایه در جریان»، «صرف سهام»، «صرف سهام خزانه» و «سهام خزانه» به جدول اضافه شده است.
  • مجموع فیلدهای «حساب‌ها و اسناد پرداختنی تجاری» و «سایر حساب‌ها و اسناد پرداختنی» در فیلد «پرداختنی‌های تجاری و سایر پرداختنی‌ها» منعکس می‌شود.
  • مقدار فیلد «ذخیره مالیات» در فیلد «مالیات پرداختنی» منعکس می‌شود.
  • فیلدهای «ذخایر»، «بدهی‌های مرتبط با دارایی‌های غیرجاری نگهداری شده برای فروش» اضافه شده است.

جدول 12: صورت سود و زیان

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 16

در این فرم اطلاعات مربوط به صورت وضعیت سود و زیان وارد می‌شود.

تغییرات صورت پذیرفته در این جدول به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

  • مجموع فیلدهای «فروش خالص» و «درآمد ناخالص پیمانکاری و ارائه خدمات» در فیلد «درآمدهای عملیاتی» منعکس می‌شود.
  • مجموع فیلدهای «کسر می‌شود: بهای تمام شده کالای فروش رفته» و «کسر می‌شود: بهای تمام شده پیمانکاری و ارائه خدمات» در فیلد «کسر می‌شود: بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی» منعکس می‌شود.
  • فیلدهای محاسباتی «سود (زیان) ناخالص فروش» و «سود (زیان) ناخالص پیمانکاری ارائه خدمات» حذف شده است.
  • مجموع فیلدهای «هزینه تبلیغات و بازاریابی»، «هزینه مطالبات مشکوک الوصول و سوخت شده»، «هزینه حسابرسی و حسابداری» و «سایر هزینه‌های فروش، اداری و عمومی» در فیلد «سایر هزینه‌های فروش، اداری و عمومی» منعکس می‌شود.
  • فیلدهای اطلاعاتی «هزینه حق حضور در جلسات هیئت‌مدیره» به جدول اضافه شده است.
  • فیلد «سود (زیان) ناشی از فروش ضایعات» به دو فیلد «سود حاصل از فروش ضایعات» و «زیان حاصل از فروش ضایعات» تفکیک شده است.
  • فیلد «سود (زیان) ناشی از تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی عملیاتی» به دو فیلد «سود حاصل از تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی» و «زیان حاصل از تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی» تفکیک شده است.
  • فیلد «هزینه کاهش ارزش دریافتنی‌ها» به جدول اضافه شده است.
  • فیلد «مالیات بر درآمد» به دو فیلد «هزینه مالیات بر درآمد سال جاری» و «هزینه مالیات بر درآمد سال‌های قبل» تفکیک شده است.

جدول 13: گردش حساب سود (زیان) انباشته

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 17

در این فرم اطلاعات مربوط به گردش حساب سود (زیان) انباشته وارد می‌شود.

تغییرات صورت پذیرفته در این جدول به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

  • فیلدهای «کسر می‌شود: ذخیره مالیات ابرازی» و «سود (زیان) قبل از کسر مالیات» حذف شده است.
  • مقدار فیلد «تعدیلات سنواتی» در فیلد «اصلاح اشتباهات» منعکس می‌شود.
  • فیلدهای «افزایش سرمایه»، «افزایش سرمایه در جریان»، «خرید سهام خزانه»، «فروش سهام خزانه» و «سود (زیان) انباشته تعدیل شده ابتدای سال» اضافه شده است.

جدول 14: موجودی مواد و کالا

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 18

در این فرم اطلاعات مربوط به موجودی مواد و کالا وارد می‌شود.

جدول 15: سرمایه

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 19

در این جدول فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی اطلاعات مربوط به سرمایه مؤدی وارد می‌شود.

مجموع درصد سهام سهم الشرکه در این جدول می‌بایست برابر با 100 باشد.

جدول 16: اطلاعات فروش (داخلی و خارجی)

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 20

در این جدول اطلاعات مربوط به فروش داخلی و خارجی مؤدی وارد می‌شود و درنهایت مجموع خالص فروش سال جاری به جدول صورت سود و زیان منتقل می‌شود.

جدول 17: بهای تمام شده کالای فروش رفته

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 21

در این جدول اطلاعات مربوط به بهای تمام شده کالای فروش رفته داخلی و خارجی وارد می‌شود و درنهایت مبلغ فیلد بهای تمام شده کالای فروش رفته به صورت سود و زیان منتقل می‌شود.

جدول 18: درآمد ناخالص پیمانکاری/ ارائه خدمات

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 22

اطلاعات مربوط به درآمد ناخالص پیمانکاری ارائه خدمات وارد می‌شود و درنهایت مبلغ مجموع درآمد شناسایی شده به جدول صورت سود و زیان منتقل می‌شود.

دقت فرمایید که این جدول شامل دو بخش است:

  1. ده قرارداد اصلی شرکت که به صورت تکی می‌بایست ثبت و پس از درج اطلاعات در هر ردیف در بخش عملیات، بر آیکن ذخیره کلیک و عملیات انجام گیرد.
  2. بخشی که شامل جمع سایر قراردادهای داخلی و جمع سایر قراردادهای خارجی است

درنهایت مجموع این دو بخش در جمع کل منعکس شده و با کلیک بر عملیات ذخیره و ادامه، اطلاعات کل جدول ذخیره می‌شود.

جدول 19: بهای تمام شده کار انجام شده پیمانکاری/ خدمات (داخلی و خارجی)

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 23

در این فرم اطلاعات مربوط به بهای تمام شده کار انجام شده پیمانکاری خدمات (داخلی و خارجی) وارد می‌شود و درنهایت مبلغ جمع کل بهای تمام شده پیمانکاری خدمات به جدول صورت سود و زیان منتقل می‌شود.

جدول 20: تعداد کارکنان

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 24

در این فرم اطلاعات مربوط به تعداد کارکنان وارد می‌شود.

جدول 21: فهرست واردات، صادرات و ما به ازای دریافتی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 25

اطلاعات مربوط به فهرست واردات، صادرات و ما به ازای دریافتی وارد می‌شود.

فرم اضافه (کسر) می‌شود به (ازای) سود (زیان) ویژه

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 26

در این فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی اطلاعات مربوط به اضافه (کسر) می‌شود به (ازای) سود (زیان) ویژه وارد می‌شود و مجموع این جدول به جدول محاسبه مالیات منتقل می‌شود.

فرم محاسبه مالیات

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 27

در این فرم اطلاعات مربوط به محاسبه مالیات وارد می‌شود و بر اساس اطلاعات تکمیل شده در سایر جداول، مالیات قابل پرداخت محاسبه و نمایش داده می‌شود.

فرم پانویس

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 28

اطلاعات مشخصات تهیه‌کننده اظهارنامه (دارنده امضاء)، اطلاعات مدیر امور مالی، حسابرسی مؤدی، مشخصات حسابرس/موسسه حسابرسی، مشخصات حسابداران رسمی در اجرای مقررات موضوع ماده 272 ق.م.م مؤدی تکمیل می‌شود.

فرم تأیید نهایی اطلاعات

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 29

جداول و فیلدهای اجباری که می‌بایست تکمیل نمایید کنترل می‌شود و درصورتی‌که تمامی این اطلاعات تکمیل شده باشد، تأیید نهایی اطلاعات و پیش‌نمایش اظهارنامه فعال می‌شود.

در صورت عدم تکمیل جدول و یا اطلاعات اجباری، لیست مواردی که نیاز به تکمیل و یا اصلاح داشته باشد نمایش داده می‌شود که این لیست به صورت لینک به جداول مرتبط است و پس از اصلاح تمامی موارد گزینه تأیید نهایی اطلاعات فعال می‌شود.

لیست قبوض

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 30

پس از تأیید نهایی اطلاعات و تولید کد رهگیری اظهارنامه، در صورت پاسخ بلی به درخواست صدور قبض مالیاتی، به فرم لیست قبوض هدایت خواهید شد. با انتخاب کد رهگیری اظهارنامه، اطلاعات اظهارنامه نمایش داده می‌شود. مبلغ قابل پرداخت به صورت پیش‌فرض با مالیات مرتبط با اظهارنامه تکمیل و بر اساس مبلغ موردنظر برای پرداخت می‌توانید این مبلغ را ویرایش نمایید.

پس از ثبت مبلغ قابل پرداخت، با کلیک بر روی عملیات ذخیره، شناسه قبض و پرداخت تولید و در ردیف مربوطه نمایش داده شده و قابلیت چاپ قبض فراهم می‌شود.

آیا اظهارنامه اشخاص حقوقی خود را درست تنظیم و ثبت کرده‌ایم؟

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و فرم‌های آن تا جای ممکن ساده‌سازی شده‌اند. بسیاری از قوانین و ماده‌های آورده شده ساده‌سازی شده‌اند و به‌راحتی می‌توان به آن‌ها رجوع کرد. با تمام این‌ها، تعدد فرم ها و فیلدهای این اظهارنامه آن را پیچیده کرده است. یک اشتباه کوچک در پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی کافی است تا کار شرکت شما را به دادرسی مالیاتی و هزینه‌های گزاف مادی و معنوی پس‌ازآن بکشاند.

شاید یک بیزینس کوچک برای پر کردن اظهارنامه مالیاتی خود نیازی به یک متخصص نداشته باشد اما یک کسب‌وکار بزرگ بدون بهره‌گیری از مشاوره مالیاتی قطعاً با مشکلات بزرگی در پر کردن اظهارنامه مالیاتی مواجه خواهد شد. برای به‌کارگیری یک مشاور مالیاتی در کسب‌وکار خود کافی است تا با پرشین تکس تماس بگیرید تا از مشاوره مالیاتی باتجربه‌ترین وکلای مالیاتی بهره‌مند شوید. زمان را از دست ندهید و همین حالا با موسسه مشاوره مالیاتی پرشین تکس تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید

39 دیدگاه. Leave new

  • 1 – جمع دارایی ها و جمع حقوق مالکانه و بدهی ها در ترازنامه با یکدیگر موازنه نیستند. میخوام صفر رد کنم این ارور میده

    پاسخ
  • سمیه ذبیحی
    20 تیر 1403 01:17

    باسلام سهم اتاق بازرگانی را چگونه ثبت کنیم ممنون

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      میتونید هزینه های اداری و تشکیلاتی ثبت کنید
      هزینه بدهکار
      صندوق/ بانک بستانکار
      موفق باشید

      پاسخ
  • با سلام. شرکت نوپای ما از سال 98 به بعد که سال های سالهای کرونایی بود، حساب شرکت درامدی نداشته ،گردش مالی نداشته و نهایتا تا نیمه دوم 1402 که یک واریزی داشته، بهرحال این شامل مالیات خواهد شد..سوالم اینه که برای اعلام ضرر ده بودن در این سالها چه باید کرد که شامل مالیات نشه؟

    پاسخ
    • درود بر شما
      بابت واریزی که به حساب شرکت انجام شده در صورتی ه واریز توسط سهامدارها باشه و فروش نباشه مالیاتی تعلق نمیگیره
      از طرفی مالیات از سود شرکت دریافت میشه نه ضرر ، و در صورتی که شما مستندات ارائه بدید و اظهارنامه و تکالیفتون رو درست انجام بدید میتونید از زیان تایید شده داشته باشید و در سالهای بعد از سود مستهلک کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام .جدول 18 مربوط به اظهارنامه حقوقی 99 (قسمت بخشودگی 5٪ مالیات در شرایط کرونا ) خاموش می باشد و باوجود پرداخت مالیات ابرازی اظهارنامه عملکرد 98 باز هم جدول فوق روشن نشده است چه کارباید بکنم

    پاسخ
  • اصلاح می کنم منظورم جدول 18 بخشودگی مالیاتی مربوط به اظهارنامه 99 عملکرد حقوقی می باشد

    پاسخ
  • سلام .در اظهارنامه عملکرد حقوق 1400 جدول 18 که مربوط به بخشودگی مالیاتی می باشد , وبه خاطر شرایط کرونا 5 ٪ بخشودگی از مالیات کسر می گردد خاموش می باشد مالیات ابرازی اظهارنامه 98 هم پرداخت کرده ام وبدهی عملکرد ندارم.

    پاسخ
  • سلام، من پلاک ثبتی اصلی دفتر را جدول 6 که مربوط به اطلاعات مالین هست اشتباه زدم با توجه به اینکه موجر مدیر عامل شرکت میباشد و با پرداخت مالیات بر اجاره در املاک و مستغلات دیگر مالیات تکلیفی نمیدهد(طبق استعلامی که میگیرند)به نظر شما مشکلی پیش می آید و اظهارنامه جایگزین رد کنم یا نمیخواد؟
    در همین جدول منظور از مبلغ اجاره ماهیانه است یا سالانه؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام میتونید اظهارنامه جایگزین رد کنید و مشکلی پیش نمیاد ، اظهارنامه جایگزین در صورتی برای اصلاح اشتباه محاسباتی و یا اطلاعات مودی باشه اشکالی ایجاد نمیکنه ولی اگر درامد تغییر پیدا کنه ممیز حساس میشه
      موفق باشید

      پاسخ
  • سلام درآمدهای بورسی را کجا باید ثبت کنم

    پاسخ
    • سلام در درامد ها ثبت کنید ولی زمانی که اظهارنامه عملکرد را تکمیل میکنید در قسمت معاف از مالیات این درآمد رو ثبت کنید

      پاسخ
  • سلام برای ثبت اظهار نامه اشکال میگیره میگه شماره حساب مرتبط با سامانه مشکل داره اجازه ثبت نمیده به بخش مربوط به حساب بانکی مراجعه میکنم همه چی درسته چکار کنم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر ، ما در سال 99 افزایش سرمایه داشتیم کارهاش انجام شده و روزنامه رسمی شده و از محل مطالبات انجام شده و الان جهت پر کردن اظهارنامه عملکرد افزایش سرمایه را در جدول ترازنامه بیارم یا در جدول گردش حساب سود وزیان انباشته؟

    پاسخ
  • زينب خنكدار
    16 مهر 1399 10:51

    نمي دونم هرچي اطلاعات رو وارد مي كنم اين جمله رو مي‌آره
    جمع دارایی ها و جمع حقوق مالکانه و بدهی ها در صورت وضعیت مالی با یکدیگر موازنه نیستند.

    پاسخ
  • در جدول 12 از هزينه ماليات بر درآمد سال جاري و سال هاي قبل منظور چيست؟

    پاسخ
    • ژیلا عبدی
      28 شهریور 1399 20:19

      سلام منظور از مالیات سال جاری ذخیره ای هست که شما برای مالیات میگیرید ومنظور از مالیات سالهای قبل مالیات مازاد بر ذخیره سالهای قبل هست که درحساب تعدیلات منظور میشه
      مثال؛شما برای سال ۹۶ ۳.۰۰۰.۰۰۰ذخیره در نظر گرفتید درحالی که مالیات طبق برگ تشخیص شما۱۰.۰۰۰.۰۰۰ محاسبه میشه ۷.۰۰۰.۰۰۰مابه التفاوت درحساب تعدیلات ثبت میشه و باید درقسمت مالیات سال قبل قید بشه.

      پاسخ
      • امین پور
        28 شهریور 1399 22:48

        در اون مورد خاص مورد نظر خانم عبدی از فیلد اصلاح اشتباهات استفاده شود

        پاسخ
        • ژیلا عبدی
          29 شهریور 1399 17:50

          چون در فرم صورتهای مالی جدید و اظهارنامه جدید تعریف شده باید مالیات سالهای قبل در این قسمت ثبت بشه اصلاح اشتباهات مربوط به تغییر رویه حسابداری یا اصلاح اشتباهات هست

          پاسخ
    • امین پور
      28 شهریور 1399 22:46

      متاسفانه پاسخ خانم عبدی اشتباه است
      منظور از هزینه مالیات، پرداخت هایی است که در عملیات و معاملات شما بعنوان مالیات به اداره دارایی پرداخت و یا از حساب شما توسط دیگر شرکت ها کسر و واریز می گردد. مثل هزینه مالیات درآمد کالا خدمات فروخته شده و یا مالیات درآمد اجاره و….

      پاسخ
  • سلام و ادب
    برای موسسات فرهنگی معاف از مالیات بر چه اساسی باید فعالیتها باید گزارش شود دراظهار نامه؟

    پاسخ
  • ما سال 98 هیچ عملکردی نداشتیم
    الان در فرم 11 فقط یک مقدار سرمایه اولیه امده و یک موجودی حساب بانکی رو زدیم
    هی خطای زیر را میده
    جمع دارایی ها و جمع حقوق مالکانه و بدهی ها در صورت وضعیت مالی با یکدیگر موازنه نیستند

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر،کسی هست بتونه درمورد اظهارنامه تعاونی مسکن به من کمک کنه؟اطلاعات در سال های قبل اشتباه پر شده،و امسال درآمدی نداشتیم بجز سود سپرده بانکی که معافه و هزینه هایی که برای شرکت بوده و تعمیرات پروژه های تکمیل شدش کرده،الان چطور میتونم حساب ها رو اصلاح کنم برای اظهارنامه ۹۸

    پاسخ
    • ژیلا عبدی
      19 شهریور 1399 22:09

      نمیشه اظهار نظر کرد چون اطلاعاتی که شما قید کردید محدود هست لطفا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام در جدول ۱۱ ترازنامه و جدول ۱۳ سود وزیان انباشته . ایتم افزایش سرمایه و افزایش سرمایه درجریان
    را توضیح دهید بابت شرکت خصوصی در صورتیکه سرمایه اولیه ۱۰۰ و افزایش سرمایه مجدد ۶۵۰ باشد

    پاسخ
    • امین پور
      28 شهریور 1399 22:27

      در صورتیکه افزایش سرمایه شما در مرحله اجرا بوده و مبلغ ان تخصیص یافته ولی هنوز سهم مالیات آن پرداخت نشده و ثبت رسمی نشده است از حالت افزایش سرمایه در جریان و در صورت تکمیل مراحل از فیلد افزایش سرمایه استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام – اظهارنامه عملکرد شرکتی که در مهر 98 ثبت شده و هیچ فعالیتی نداشته است باید صفر رد شود؟

    پاسخ
    • ژیلا عبدی
      4 شهریور 1399 21:24

      بله درصورتی که واقعا فعالیتی نداشتید وگزارشی براتون رد نشده باید صفر رد بشه درغیر اینصورت پیگیری میشه و نباید صفر رد کنید.

      پاسخ
      • ممنون بابت جواب فقط در یکی دو سایت خوندم شرکت بدون فعالیت باید منفی رد بشه صفر اشتباس، درسته؟

        پاسخ
        • ژیلا عبدی
          6 شهریور 1399 10:18

          خیر در صورتی که فعالیتی نداشتید اصولا نباید هزینه ای هم داشته باشید پس باید صفر رد بشه.

          پاسخ
          • هزینه های اولیه ثیت شرکت چی؟

          • ژیلا عبدی
            10 شهریور 1399 20:17

            هزینه های اولیه ثبت بشه ودرصورتی که فروش نداشته باشید مالیاتی لحاظ نمیشه

  • شیمی سبز
    2 شهریور 1399 21:39

    با سلام و احترام
    ممنونم از اطلاعات بسیار خوب
    خواهشمند است جدول 11 را بیشتر توضیح بدهید.
    مخصوصا حقوق مالکانه که از جدول 15 لود میشود.
    مگر جدول 15 نباید مطابق با سهم سهامداران ثبت شده باشد؟
    برای ما میزنه صورت وضعیت مالی موازنه نیست!؟

    پاسخ
    • ژیلا عبدی
      2 شهریور 1399 23:10

      بله جدول حقوق مالکانه باید طبق سهم سهامداران پربشه و ذخیره کنید در این صورت مبلغ سرمایه در صورت وضعیت مالی(ترازنامه سابق)از جدول حقوق مالکانه لود میشه درصورتی که سرمایه به درستی ثبت شده احتمالا یک یا چند تا از حسابهاتون به درستی ثبت نشده.

      پاسخ
  • این روال که کاملا تغییر کرده است. ظاهرا قرار شده کاملا آنلاین باشد.
    لطفا به روز رسانی کنید.

    پاسخ
    • مدیر سایت
      22 مرداد 1399 16:18

      سلام
      به زودی این مطلب با آموزش نحوه تکمیل آنلاین اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی به روز میشود.
      سپاس

      پاسخ
  • سپاس تکمیل بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up