دادرسی مالیاتی چیست

دادرسی مالیاتی چیست و مراجع دادرسی مالیاتی کجاست؟

فارغ از اینکه تاکنون به مشکل مالیاتی برخورد کرده باشید یا نه، اگر کسب‌وکاری را اداره می‌کنید باید با برخی از واژگان و اصطلاحات آشنایی داشته باشید. یکی از این اصطلاحات، دادرسی مالیاتی است که نقشی حیاتی برای یک سازمان دارد. در این یادداشت به‌طور خلاصه با دادرسی مالیاتی و کلیات آن آشنا خواهید شد و در پایان می‌توانید به این سؤال پاسخ دهید که دادرسی مالیاتی چیست.

تعریف دادرسی مالیاتی

صاحبان مشاغل، افراد حقوقی و افراد حقیقی در موعدهای مقرر باید اظهارنامه مالیاتی خود را تقدیم اداره امور مالیاتی کنند. این اظهارنامه‌ها پس از بررسی توسط مأمورین ممیز اداره امور مالیاتی ممکن است تائید یا رد شود. اگر تائید شود، فرد بر اساس آنچه اقرار کرده است مالیات خود را پرداخت خواهد کرد. اما اگر اظهارنامه توسط اداره امور مالیاتی رد شود، ممیز اداره مالیات مبلغ دیگری که بالاتر از مبلغ اظهارشده توسط مؤدی است را به‌عنوان مالیات در نظر می‌گیرد.

اگر مؤدی مبلغ تعیین‌شده توسط ممیز اداره امور مالیاتی را نپذیرد، باید بر اساس یک فرآیند قانونی اقدام به اعتراض به رأی اداره امور مالیاتی کند. به این فرایند، دادرسی مالیاتی گفته می‌شود. به‌طورکلی رفع هرگونه اختلاف میان مؤدیان مالیاتی و اداره امور مالیاتی با استفاده از دادرسی مالیاتی صورت می‌گیرد. این اختلاف علاوه بر میزان مالیات، می‌تواند درزمینهٔ شیوه وصول مالیات هم باشد.

مراجع دادرسی مالیاتی کجاست

در دادرسی مالیاتی برای اعتراض به رأی ممیز اداره امور مالیاتی و حل اختلاف مالیاتی، باید به ترتیب به مراجع مختلف مراجعه کرد. در مرحله اول به رئیس امور مالیاتی جهت اعتراض مراجعه می‌شود. درصورتی‌که اعتراض مؤدی پذیرفته نشد، پرونده به هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می‌شود. نوع و ترکیب هیئت حل اختلاف بستگی به نوع پرونده مالیاتی و شرایط آن دارد.

با حل نشدن پرونده در هیئت حل اختلاف، مؤدی شکایت خود را به شورای عالی مالیاتی می‌برد که این امر مستلزم شرایط و مقررات خاص خود است. بازهم درصورتی‌که مشکل حل نشود، طی شرایط خاصی مؤدی می‌تواند شکایت خود را به هیئت سه‌نفری که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین می‌شود ببرد.

درنهایت و با حل نشدن پرونده، مؤدی می‌تواند از اداره امور مالیاتی به دیوان عدالت اداری شکایت کند. در این مرحله پرونده جنبه حقوقی-قضایی پیداکرده و مؤدی باید از یک وکیل دادگستری برای رسیدگی به پرونده خود استفاده کند. همان‌طور که گفته شد برای ارجاع شکایت به هریک از مراجع بالا، شرایط و ضوابطی وجود دارد که هریک باید احراز و رعایت شود.

بهترین روش دادرسی مالیاتی چیست

شاید در نگاه اول فرایند دادرسی مالیاتی ساده به نظر بیاید، اما موفقیت در هریک از مراحل فرایند دادرسی مالیاتی، منوط به آگاهی و تسلط فرد به قوانین مالیاتی و همچنین تجربه دادرسی مالیاتی است. به‌جرئت می‌توان گفت که یک فرد معمولی با دانش عمومی از مالیات، در فرایند دادرسی مالیاتی به هیچ عنوان موفق نخواهد بود.

دادرسی مالیاتی پرونده‌هایی با ارقام سنگین، نیازمند فرد یا افرادی باتجربه، مسلط و آبدیده است که سابقه دادرسی مالیاتی داشته و با پیچ‌وخم‌ها و چندوچون فرایند دادرسی مالیاتی آشنا باشند. همین حالا با شرکت حسابداری پرشین تکس تماس بگیرید و دادرسی مالیاتی پرونده خود را به مشاوران مالیاتی پرشین تکس بسپارید تا از به حداقل رسیدن مالیات مقررشده برای کسب‌وکار خود اطمینان حاصل کنید.

بیشتر بخوانید

7 دیدگاه. Leave new

  • محمد روستا
    14 مهر 1400 02:21

    سلام‌وقت بخیر

    من‌گردش مالی حسابم در سال حدود ۱۰۰ ملیون تومانه بعد قراره ۵ میلیارد ب حسابم واریز بشه میخواستم بدونم مشکلی پیش نمیاد

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر ، اگر ماخذ این واریزی که به حسابتون واریز میشه درآمد باشه بله مالیات تعلق میگیره ولی اگر از بابت خرید و فروش ماشین یا فروش ملک و وام و … باشه به شرطی که شغلتون خرید و فروش موارد فوق نباشه خیر

      پاسخ
  • در صورتی که سکه های بانکی فروخته نشده باشند، برای معاف شدن از مالیات مقطوع وضع شده به کجا مراجعه کنیم؟

    پاسخ
    • اینجوری ک بدتره.سال دیگه مالیاتش بیشتر میشه.البته بازم بپرس

      پاسخ
    • طبق دستورالعمل ٢٠٠/٩٩/٥١٢ مورخ ٩٩/٥/٢٢
      تا ١٠ سكه معاف تا ١٨٥ سكه ماليات مقطوع و مازاد بر ١٨٥ سكه نياز به تنظيم اظهارنامه است
      در صورت عدم ارائه اطهارنامه تا ٩٩/٥/٣١ مشمول جريمه خواهيد شد
      در صورت ارائه اظهارنامه در هرسال برگه تشخيص ماليات نسبت به سود بانرخ ماده ١٣١ لحاظ خواهد شد

      پاسخ
  • احمدبیداری
    26 خرداد 1399 16:36

    باسلام یک شخصی با سواستفاده از عدم سواد واطلاع وروستانشینی وبیماری اینجانب کارت بازرگانی بنام بنده گرفته وبه صرف صادرات وصدورجایزه بطور نصف بنام هرودوتامون الان واردات نموده وکلی مالیات وکسردریافتی بنام اینجانب صادرگردیده

    پاسخ
    • بهنام شیری
      1 تیر 1399 23:41

      سلام وقت بخیر ، لطفا اعتراض کنید ،در صورتی که از حسابهای شما به حساب کسی که سواستفاده کرده واریز و برداشتی صورت گرفته و یا مدرکی یا شاهدی وجود داشته باشه میتونید اثبات کنید و رفع تعرض داشته باشید ، یکم پروسه طولانی داره ولی قابل انجام است

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up