مشاور مالیاتی کیست

مشاور مالیاتی کیست؟

اگر تجربه اداره یک کسب‌وکار را داشته باشید و یا در بخش مالی یک سازمان یا شرکت فعالیت کرده باشید، حتماً با افرادی با عنوان مشاور مالیاتی یا وکیل مالیاتی آشنایی داشته‌اید. حتی اگر تا به امروز از مشاور مالیاتی استفاده نکرده باشید هم قطعاً مواقعی پیش‌آمده است که به فکر گرفتن مشاوره از یک مشاور مالیاتی افتاده باشید. اگر هریک از شرایط بالا را تجربه کرده باشید حتماً یک‌بار این سؤال برای شما پیش‌آمده است که مشاور مالیاتی کیست؟ وکیل مالیاتی کیست؟


وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی کیست؟

مشاور مالیاتی یا وکیل مالیاتی یک فرد متخصص، تحصیل‌کرده و آبدیده در حوزه‌های مالی و حسابداری است که علاوه بر تسلط به دانش حسابداری و حسابرسی، اشراف کاملی به حقوق و قوانین مالیاتی داشته و تجربه اداره پرونده‌های مالیاتی در مراجع قضایی را دارد.

شرح وظایف مشاور مالیاتی

یک مشاور مالیاتی با شناختی که از قوانین، بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های مالیاتی دارد، می‌تواند یک سازمان را در پرداخت مالیات کمتر یاری کند. کاهش هزینه‌های ناشی از مالیات یک شرکت، به دو روش به کمک مشاور مالیاتی انجام می‌گیرد؛ پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی.

وظیفه اول مشاور مالیاتی: پشتیبانی مالیاتی

مشاور مالیاتی در درجه اول به دادن مشاوره مالیاتی به مدیران مالی شرکت پرداخته و آن‌ها را با پیچیدگی‌های قوانین مالیاتی آشنا می‌کند. کارکنان بخش مالی یک شرکت و یا شخص مشاور مالیاتی به تنظیم صورت‌های مالی شرکت می‌پردازند به شکلی که این صورت‌های مالی به شفاف‌ترین و دقیق‌ترین شکل خود تنظیم‌شده و باعث پرداخت حداقلی مالیات شوند. نظارت بر قراردادهای منعقده، بررسی نحوه پرداختی‌ها و دریافتی‌های شرکت و همچنین معرفی راه‌های استفاده از معافیت‌های مالیاتی از دیگر فعالیت‌های مشاور مالیاتی در بخش پشتیبانی مالیاتی است.

وظیفه دوم مشاور مالیاتی: دادرسی مالیاتی

بخش دیگر کار مشاور مالیاتی، در دست گرفتن پرونده مالیاتی یک مجموعه در اداره مالیات و حل مشکلات آن در هیئت‌های حل اختلاف و مراجع قانونی رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی است. صاحبان مشاغل هرساله در موعد مقرر، اقدام به پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن به اداره مالیات می‌کنند. در برخی موارد، مأمور ممیز مالیاتی با توجه به بررسی‌های خود، اظهارنامه مالیاتی شرکت را رد کرده و رقم دیگری را به‌عنوان مالیات برای شرکت در نظر می‌گیرد. در این مواقع شرکت نیاز به فردی دارد که بتواند در مراجع رسیدگی به حل اختلاف از اظهارنامه مالیاتی شرکت دفاع کرده و از پرداخت مالیات مضاعف توسط مجموعه جلوگیری کند.

مشاور مالیاتی یا وکیل مالیاتی با در دست گرفتن پرونده مالیاتی شرکت، با تخصص و تجربه خود و همچنین تسلطی که به قوانین مالیاتی دارد، با حضور در هیئت حل اختلاف و دفاع از اظهارنامه مالیاتی ارسال‌شده توسط شرکت مطبوع خود، رأی صادره از سوی اداره مالیات را برگردانده و از پرداخت مالیات مضاعف توسط شرکت جلوگیری می‌کند.

چرا به مشاور مالیاتی، وکیل مالیاتی نیز گفته می‌شود؟

یک مشاور مالیاتی یا وکیل مالیاتی، به لحاظ حقوقی دارای درجه وکالت نیست، اما در پرونده‌های مالیاتی با گرفتن وکالت‌نامه از سوی شرکت، مأمور رسیدگی و دفاع از اظهارنامه مالیاتی شرکت در مراجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی می‌شود. وکیل مالیاتی به قوانین، مقررات، بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های مالیاتی تسلط داشته و با اشراف بر استانداردهای مالی تعیین‌شده از سوی سازمان حسابرسی، به دفاع از اظهارنامه مالیاتی شرکت می‌پردازد. با توجه به کار انجام‌شده از سوی مشاور مالیاتی در پروسه‌های دادرسی مالیاتی و روند حقوقی آن، به مشاور مالیاتی وکیل مالیاتی نیز اطلاق می‌شود.

کار مشاور مالیاتی چیست

استخدام مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی چگونه است؟

حالا که به سؤال مشاور مالیاتی کیست پاسخ دادیم، نوبت آن است که به این سؤال پاسخ دهیم که یک مشاور مالیاتی را چگونه می‌توان به خدمت گرفت. نحوه به خدمت گرفتن وکیل مالیاتی، بستگی به نحوه فعالیت کسب‌وکار شما و میزان نیاز شما به مشاوره مالیاتی است. برخی از شرکت‌ها اقدام به استخدام تیمی از وکلای مالیاتی می‌کنند تا به‌صورت تمام‌وقت صورت‌های مالی آن‌ها را زیر نظر داشته و ضمن جلوگیری از بروز مسائل احتمالی در آینده، در هرلحظه آماده حل مشکلات پیش‌آمده باشند.

برخی دیگر از شرکت‌ها نیز که در اشل کوچک‌تر فعالیت می‌کنند یک نفر را به‌عنوان مشاور مالیاتی در شرکت خود به‌صورت تمام‌وقت استخدام می‌کنند. این راه‌حل شاید در نگاه اول درست و منطقی به نظر برسد، اما در عمل فرد یا افراد استخدام‌شده تنها قادر به حل برخی از مشکلات خواهند بود و مجموعه همچنان دچار مشکل خواهد شد. دلیل این مسئله این است که مشاوران و وکلای مالیاتی باتجربه و کارکشته، به دلیل اعتباری که دارند، به‌هیچ‌عنوان به‌صورت تمام‌وقت به استخدام یک شرکت درنمی‌آیند. پس چه باید کرد؟

چگونه از یک مشاور مالیاتی در کسب و کار خود بهره‌مند شویم؟

در حال حاضر مشاوران مالیاتی به شکل‌های مختلف اقدام به ارائه خدمات مالیاتی به شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌کنند. به‌طور مثال اگر قصد استفاده از خدمات مشاوره مالیاتی و دادرسی مالیاتی از پرشین تکس را داشته باشید، این مهم به چند شکل مختلف انجام می‌شود:

1 – بهره‌گیری از مشاوره مالیاتی مستمر جهت پشتیبانی مالیاتی

در این شیوه با قراردادی که شرکت شما با پرشین تکس جهت انجام مشاوره مالیاتی منعقد می‌کند، کارشناس مالیاتی پرشین تکس در ساعات مقرر تعیین‌شده در شرکت حضور میابد و ضمن پاسخگویی به سؤالات مالیاتی و ارائه مشاوره مالیاتی، به بررسی و نظارت بر اسناد و صورت‌های مالی می‌پردازد. نحوه انجام کار و میزان وظایف مشاور مالیاتی در این شیوه، به نحوه قرارداد فی‌مابین شرکت شما و پرشین تکس بستگی دارد.

2 – بهره‌گیری از وکیل مالیاتی جهت حل موردی یک پرونده مالیاتی

در این شیوه درصورتی‌که پرونده مالیاتی شما در اداره مالیات دچار مشکل شده باشد، با مراجعه و بستن قرارداد با وکلای مالیاتی پرشین تکس، وظیفه رسیدگی به پرونده و رفع نواقص آن بر عهده مشاور مالیاتی پرشین تکس قرار می‌گیرد. طبیعی است که قرارداد شما تنها مربوط به یک پرونده مالیاتی مشخص است و پس از بسته شدن پرونده قرارداد شما نیز با پرشین تکس به پایان می‌رسد.

3 – بهره‌گیری از مشاور مالیاتی جهت ثبت کلیه قراردادها و صورت‌های مالی

در این شیوه، مشاور مالیاتی پرشین تکس، وظیفه ثبت و نظارت کامل بر کلیه قراردادها و صورت‌های مالی و بیمه‌ای را بر عهده دارد. مشاور مالیاتی پرشین تکس وظیفه دارد یا با حضور در محل شرکت شما در مواقع لازم و یا به‌صورت مکاتبه‌ای، تمامی مسائل مالی شرکت را زیر نظر بگیرد تا از بروز هرگونه مشکل مالیاتی احتمالی جلوگیری کرده و حتی با راهکارهای خود باعث صرفه‌جویی در منابع مالی شرکت شما شود.


حالا که با مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی و وظایف آن آشنا شدید و پاسخ سؤال مشاور مالیاتی کیست را دریافت کردید، به این مسئله نیز واقف شده‌اید که همه کسب‌وکارها نیاز به مشاور مالیاتی دارند. همین حالا با تماس با شرکت حسابداری پرشین تکس از مشاوره بهترین مشاوران مالیاتی در ایران بهره‌مند شوید و از ضررهای احتمالی ناشی از پرداخت مالیات مضاعف جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید

2 دیدگاه. Leave new

  • علی زارعی
    11 مهر 1400 05:34

    از پاسخ شما سپاسگزارم.ایشان از ان اپارتمان فقط استغاده شخصی میکنند

    پاسخ
    • استفاده شخصی آپارتمان مشمول مالیات نمیشه ، در صورتی که آپارتمان دیگه ای داشته باشید و به اجاره واگذار کرده باشید تا سقف 150 متر معاف از مایات است و نیازی به پر کردن اظهارنامه نیست ولی اگر بالای 150 متر باشه حتما بایستی اظهارنامه مستغلات ارسال کنید ، این نکته رو مد نظر قرار بدید که مجموع متراژ اپارتمانها تا 150 متر معاف از مالیات است و مازاد بر 150 متر مشمول مالیات است
      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up